21 Mayıs 2010 Cuma

Fiş

Dünyanın en suratsız ama en lezzetli balıklarından biridir bu. Ülkemizde "Ton ton ton dardanel ton" veya "ton balığı" olarak bilinir. Genelde teneke içine yağ ile birlikte pressliyip sıkıştırırlar bunun etini. Tenekeye de halk dilinde genelde "konserve" denilir zaten. o konserveyi açması bazen insanın başına büyük belalar açabilir. Bilmeyenler ve amatör olanlara tavsiyem yanlarında profesyonel birini bulundursunlar. Konservenin keskin kenarları yüzünden demiyorum bunları, sakin ve disiplinli olmak lazım bunu açarken. Aksi taktirde parmağı kesmenin yanı sıra içindeki yağ direkt ellere hatta çok beceriksizseniz üstünüze başınıza bulaşabilir. Ve yağ yani sonuçta. Her normal insanın iğrendiği bişey. Sabunla yıkamadıkça da gitmez vıcık vıcık kalır elleriniz. Bunu mısırla karıştırıp güzelce karıştırıp salatavari bişeyler ortaya sunabilirsiniz. sadece bunu da yiyebilirsiniz. Yağını isterseniz boşaltın sadece etini yiyin, ya da yağı ile birlikte yutun fark etmez. Çanakkale küme düştü ama umarım 2 sene sonra süperligde görürüz onları. Ben şahsen maddi desteğimi esirgemiyorum.

6 yorum:

  1. bu balık çok yağlı lan
    dünyanın en lezzetli balığı hamsidir

    YanıtlaSil
  2. Hamsi ama suratsız değil. dikkatini çekerim en suratsızların arasında en lezzetli balık bu

    YanıtlaSil
  3. iyidir iyi. uzun suredir de yemedim, canim cekti lan simdi

    YanıtlaSil
  4. Ton balığı ile ilgili bir sürü tarif elimde mevcut.Gerekli malzemeyi tedarik edip yiyelim yedirelim bi gün.

    Düşme konusunda da, evet düştük ama çıkarız bir gün elbet...Issız kuytuuu köşeeelerdeeen...Hade len!

    YanıtlaSil
  5. Eyup cikacak, dertler bitecek

    YanıtlaSil
  6. bu balıgı catır catır ital ediyoruz resmen ekonomiye katkısı var hem lezzetli hem ulkeye katkısı var hamsinin bunun yanında lafımı olur şimdi ton balıgı candır yiyelim yedirelim sevelim sevdirelim

    YanıtlaSil