16 Nisan 2010 Cuma

Sinek(ler)

En başta 1 tane vardı... Çoğaldılar...
Evet, nasıl çiftleştiklerini bilmediğim ve açıkcası merakta etmediğim bu sineklerin bütün ırklarını daha şu ilk baharın ilk günlerinde tekrar tanımış oldum.
At sineği idi ilk odamı basan. Korkarım. kocamandırlar ama açık ara en akıllı sinek türüdür. Kafasıyla 3 defa bilemedin 5 defa cama vurur. Anlar ordan çıkış yok. Ben o ara pencereyi açarım, şöyle odanın içinde son turunu atmaya gider ve ilk denemesinde açık pencereyi bulur.
Bok sinekleri diye tabir ettiğimiz en yaygın sinek türleri ise bence en salakları. Boş bir araziye cam koysak, gider yine ona çarparlar.
Bi de son bir kaç senede tanıdığım yavaş uçan ama hiç bir yere konmayan bir sinek türü var. Genellikle sürü halinde uçarlar. Sarhoş gibidirler. Hep odadaki ışığın (veya avizenin) oraları tercih ederler uçmak için.

Evet bugün evimizi basan sinek türü en son örnekte ki sürü sinekleriydi. Sinek ilacı bulamadığımdan gittim deodorant sıktım üzerlerine (Axe Africa)... Önce biraz dağıldılar, 3-5 tanesi deodorantın içinde bulunan alkol'den kafayı bulup yere düştüler. Ama çoğunun umrunda olmadı, uçmaya devam ettiler... hala ediyorlar...

1 yorum:

  1. bi oturmaya 10000000000 yımırta bırakıyolarmış derlerdi
    şimdi gugıldan araştırmaya üşendim doğru yanlış

    YanıtlaSil