3 Şubat 2009 Salı

Mucuk

"İstikamet mecidiyeköyyyy" diye içimden bağırıp merdivenleren aşağıya indim. Evden çıkmadan anneannem "bak şu binalar arasından yol varsa ordan yürü direkt biyere çıkıyosun" dedi. O biyere dediği yer şu an aklımda olmadığı için biyere yazdım. Evden çıktım sonra anneannemin bahsettiği yere geldim. Önce önüme baktım, sonra diğer yola. Bildiğim yoldan gidersem köpeklerin saldırısına tekrar maruz kalabilirim diye diğer yolu seçeyim dedim ve yokuş yukarı yürümeye başladım. Yol önce azıcık yokuşla başladı, sonra dikleşti, sonra biraz daha dikleşti, sonra tırmanmaya başladım, ve en sonunda şappadanak Ali Sami Yen sokağın ortasına düştüm "vaaaay" dedim. Aradan kestirme bildiğimden işe kan ter içinde ama onun yerine tam 5 dakika da gittim. Binadan içeri girerken "hmm işe gelirken diğer yoldan gelirim, hem köpekler gündüzleri saldırmaz hemde daha az yokuş var, eve dönerken de diğer yoldan giderim, hem yokuş aşağıya hemde daha kısa, hemde köpek görmedim" diye stratejiler geliştirdim.
Tabi yolun aşırı kısa sürmesi nedeniyle 11:43 gibi işyerine vardım ve "oleyyy erken gelenlerdenim patrona görüneyim de ne kadar ciddiye aldığımı anlasın" diye planlar yaptım ama patron yoktu. Girdim mola paydos sigara çay kahve odasına ve su içtim, baktım dün azıcık samimiyeti kurduğum bir kaç eleman orda oturuyor, hemen yanlarına geçip "merebea" dedim karşılığını da aldım. Elemanların beni sevmeye başladığını hatta benim için kurdukları çemberi biraz genişletip aralarına almak istediklerini gördüm, hiç durmadan o bi kişilik boş yere girdim. Muhabbetin ortasına girdiğimden bir şey anlamadım, insanlardan kurulan yuvarlağa bakıp futbol takımlarının maçtan önce birbirlerini motive etmek için yaptıkları şeyi düşündüm ve "şimdi sağ ve sol tarafımdakilerin omuzlarına elimi atıp 'hadi arkadaşlar bugün sağlam oynuyoruz, birbirimize yardımcı oluyoruz, biri topu kaybederse diğerimiz yardıma koşuyoruz' desem mi lan acaba ama yok ya kimse futboldan anlamıyodur burda şimdi anlamazlar yapacağım espriyi kesin ilk günden çalışanların götoşu ben olurum" dedim ve vazgeçtim bu düşüncemden. O sırada odaya giren arkadaş "hadi eğtim başlıyo" dedi ve herkes sigaraları söndürüp eğtim odasına girdi.
Bir önceki günün ilk gün olması nedeniyle biraz pasif kalmayı tercih etmiştim fakat ikinci gün gül gibi açılmam, nakarat kısmına giren sanatçılar gibi coşmam lazımdı. Bende o yüzden ufak tefek esprilerle en arka sıradan kendimi biraz belli ettim.
Derken bi sigara molası verelim dedi patron ve sigara odasına girdik tekrardan. Bu sefer çember oluşturmamıştı kimse, işyerinde ki gruplaşma artıyordu ve bende bu yüzden hemen 3-5 arkadaş bulmalıydım. Yanımda duran elemanın dövmesini gördükten sonra dövme muhabbeti açayım kesin 3-5 dövmesi olan vardır mantığıyla hareket ettim ve başarılı oldum, herkes soyunmaya başlamış, herkes götündeki bacağındaki dövmeyi göstermeye başlamıştı. Herkes derken toplam ben dahil 4 kişi dövmeliydi. Ve ben grubumu bulmuştumdu. "The Dövmelilers" diye adlandırdım kendi kendime grubumuzu, gerçi grubumuzda bulunan bir elemanı dışlayasım var şu sıralar ama şimdilik sakinliğimi koruyorum.
Sigara molası bitmeden bi çişe gideyim dedim o sırada, tam sigara odasından çıkarken karşıda ilk gün tanıştığım 3-4 arkadaşı gördüm kafa kafaya vermiş bişeyler konuşuyorlardı. İlk bölümde yaptığım esprilerle ve molada dövme konusunu açarak bir anda herşey benden sorulur, ben abilik taslarım burda havasına girdim ve o arkadaşların ortasına girip karşıma ilk müsait posisyonda çıkan arkadaşın pipisine elimi uzatıp "mucuk" yapayım dedim. Karşıma çıkan kişi ise patron'du, tabi gözlerim fermuarda "ulan eli fazla kaydırıp zike dokunma sakın" kontrolünü yaşarken kafayı kaldırdım ve patronu karşımda gördüm, tabi elim zike gitmişti, mecbur kaldım "mucuk" dedim kısık ve titrek bir sesle. Bir anda arka fondan "dıt dıt dıt dıııınnnn dıt dıt dıt dınnnnn" diye korku film müziği duydum, herşey ağır çekime bağlamış, panikten ağır çekimde kahve fincanını bile yere düşürenler vardı, o 2 saniyelik an içinde heyecandan arkadaş 4 sigara yakmış ve hepsini söndürmüştü. Fakat patronun gülüp jöleli kafamı okşamasıyla ardından "bu ne kirpi gibi eekiekhekeihie" demesiyle bu işi kaptığımın kanısına vardım. Önümüzdeki pazartesi netlik kazanacak bu durum, fakat patronla yaşadığımız bu olay bence saygıdeğer patronumunda espri anlayışı sayesinde çok iyiye bağlandı.
Yoksa yüzüme gülüp pazartesi kıçıma tekmeyi mi vuracak lan?

27 yorum:

  1. Sen eşe dosta haber et başka bi iş baksınlar sana,o iş yaş.Patron sana ayarı çoktan vermiş.

    YanıtlaSil
  2. Diger calisanlara "ne anlayisli bir patronumuz var" diye dusundurtmek icin yapmis bunu. Is ara sen kanka baska.

    YanıtlaSil
  3. enis "avusturyada herkesler patronlarına böyle yapar" de

    YanıtlaSil
  4. sdıkfjsdklfjlksdjflksd
    gerizekalı.

    YanıtlaSil
  5. senin gibi kendimi çok akıllı sananlardan olacağıma "gerizekalı" olmayı tercih ederim.

    YanıtlaSil
  6. hala gerizekalı fazlaca güldüğüm durumlarda olayın sahibine söylediğimi farkedemedin di mi.
    of enis of. baban taşınamadı bi istanbula zaten.

    YanıtlaSil
  7. ben sen kendini tanitiyorsun sanmistim. enis'e gerizekali diyecek kadar gerizekali olabilecegin hic aklima gelmemisti. vay anasini be, bu dunyada harbiden ne gerizekalilar varmis.

    YanıtlaSil
  8. "sdıkfjsdklfjlksdjflksd" ve akabinde gerizekalı.çok acaip.

    YanıtlaSil
  9. Muvazenesiz tepkiler.
    bayılıyorum sizlere ya (:

    YanıtlaSil
  10. limon'u nereden bulacagiz simdi.
    neyse belki de bayik kalman hepimiz icin en iyisi. en azindan gurultu patirti olmaz. :)

    YanıtlaSil
  11. KLŞSJDLŞASKDLŞASKD.
    ay bunu gerçekten söylemiş olamazsın.
    balık dedi limon dedi ya.

    YanıtlaSil
  12. "sdıkfjsdklfjlksdjflksd" ile sıçtım "Muvazene" ile sıvadım "KLŞSJDLŞASKDLŞASKD" ile tur bindirdim diyosun yani.A acaipsin,b acaipsin,c hiçbiri,d hepsi senin mi?

    YanıtlaSil
  13. balik yazmadim, bayik yazdim. okuma ve okudugunu anlama sifir.

    ha ayrica, soylemedim, yazdim. evet yazdim, soylemedim. dur bakalim bunu anlayabilecek misin.

    YanıtlaSil
  14. kusura bakma ömer. ben yanlış yazmışım. affına sığınıyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Berille konuştuk öpüştük koklaştık, ve burda ilk 3 yorum dışında herkesin saçmaladığı kanısına vardık. Lütfen bu saçmalık daha fazla sürmesin.

    hepinizi çok seviyorum ben

    YanıtlaSil
  17. kanka 16 olmus yorum
    17 olmak zorunda kusura bakma

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Ulan neden 17 de kalmadı 17 Çanakkale! 61 e kadar yolu var,devam!

    YanıtlaSil
  20. "The Dövmelilers" grubunu görünce aklıma anlamsızca "Boys Anılar" geldi.Gelmez olaydı.Bu arada ortak tavsiye iş aramaya başla :D

    YanıtlaSil
  21. 21 olsun bari Pascal Nouma icin!

    YanıtlaSil
  22. Kirpi Eenis Kirpi Enis,
    Elin nerede?

    Elin yok elin yok,
    koymuşsun patronun si.. : )

    YanıtlaSil
  23. o değil de 23te uğurlu sayımdır ha.

    YanıtlaSil
  24. enis doğruyu söyle
    enis doğruyu söyle
    bugün ne içtin
    bugün ne içtin

    YanıtlaSil