18 Ocak 2008 Cuma

Bürokrat olmak lazım

Abi niye bizim bürokrasi işleri böyle yaraktan kürekten dengesiz bir halde yürüyor? Gittim konsolosluğa, orda ki bey amca 11 numaralı odaya git dedi. 11 numara eksik belge yüzünden beni 13 numaraya gönderdi. 13 numaradaki hanım efendi tatlı bir dille eksik olan belgeleri muhtarlıktan alıp fotokopilerini çekip tekrar ona gitmemi istedi. dediğinin aynısını yaptım. muhtarlığa gittim, ama muhtarlık o belgeleri bulamadı, bilgisayarda kayıdım yokmuş, 20 dakika gidiş 20 dakika geliş sonrasında 13 numaradaki hanım efendi tatlı dilini bozup resmen argoya vurdu ve beni tekrar muhtarlığa gitmemi istedi, bende korktum ve koşa koşa gittim muhtara, muhtar yok birader yok desede inatlaştım ve muhtar konsolosuktaki 13 numaralı karıyı aradı (karı diyorum çünkü argo konuştu .rospu) 13 numaradaki o belgelerin muhtarlıkta olmadığını anlayınca beni geri çağırdı, tıngır mıngır geri gittim. 13 numara beni 17 numaraya gönderdi.
17 numara yok birader bende işin olmaz senin sen 16ya git dedi, 16 hayır 17 ye gideceksin diyince bi an gözlerim doldu, ağlar gibi oldum.
17 de tekrar bi 20 dakika sıra bekledikten sonra 17 işlerimi halleti ve beni 1 numaraya gönderdi, 1 numara için 3 kat aşağı inmem gerekiyodu, asansör olmayınca elimdeki mont ve düzinelerce belgeyle birlikte sallana sallana indim 1 numaraya, 1 numara 1 belgenin eksik olduğunu ve 11 numaradan onu almam gerektiğini söyleyince isyan edesim geldi.
11 numara "muuhahaha" diye gülerek bana o belgeyi verdi, yalandan bi "kusura bakma" çekse de ben baktım.
ve tam 4 saatlik bir işlem sonucunda kurtuldum bu eziyetten.
muhtarlıkta olması gereken kağıdı bugün başka bir yerden talep ettim 2 hafta sonra konsolosluğa tekrar gidecem.

Bilgisayar çağındayız be abi, şunları kaydedin hardiskinize.

2 yorum:

  1. ne belgesiydi bu enis :D baya yormuslar seni.. gerci bu avusturyanin lanet bir gercegi olsa gerek.. ben bi viyanada böyle biliyordum demekki heryeri böyleymis.. birde "insana göre " muamele yaparlar.. keyiflerine bagli.. mesela ablam ev icin bi yeri arayinca güzel güzel konusur.. söyle böyle diye anlatir.. arkadas arayinca :D ben bu konuyla ilgilenmiyorum der...
    sahit oldugum olaylardan biri...
    paylasiyim dedim..

    YanıtlaSil
  2. Yuh işkence resmen

    YanıtlaSil