11 Temmuz 2010 Pazar

Ahtapot mevzusu

Dünya kupası........... ne geldi aklınıza? Paul değil mi? 3 hafta önce herkes "vuvuzela şöyle vuvuzela böyle" diyordu, noooldu? hanginizin aklında kaldı vuvuzela? Demek kii dünya kupası 2010 vuvuzelasıyla değil ahtapotuyla tarih yazdı.
Bugün kaybedenlerin finali vardı. Ahtapot almanya demişti, yine haklı çıktı. Hiç bir tahmininde yanılmadı diyorlar. Bizzat şahit olmadığım için basının yalancısıyım. Şahit olduklarımız yarı finalden sonra ki maçlarda olan tahminleriydi. Yarınki final maçına da İspanya takar demiş. Hemde sahibinin dediğine göre "bazı maçlarda 40 dakikayı buluyordu tahmini, fakat bu maçın tahminini 3 dakika içinde yaptı, ispanya fark atabilir" demiş.
Bunun üzerine sevgili iddaa ise ispanyanın oranını 1.85 olarak ayarladı. Bunun üzerine diyorum çünkü koskoca dünya kupası finali aga bu. Bir takımın 1.85 oranı olması diğer takıma aslında hakarettir. Hem bu yüzden hemde sempati beslediğim için yarın şahsen Hollandayı tutucam.
Neyse gel gelelim benim asıl değinmek istediğim konuya.
Octopus.
Yani Ahtapot.
Artık bu Paul'ün senden benden daha çok sözü geçiyor dünya meselelerinde.
Bence bugün itibariyle dünyanın hangi ülkesinde bir seçim olacaksa Paul seçsin oranın başbakanını cumhurbaşkanınını. Hem kaybeden taraf ayaklanmaz "Paul haklı beyler" hemde bence dünya daha iyi yönetilir.

1 yorum: