19 Eylül 2009 Cumartesi

Priceless

İyi reklam kötü reklam. Bilhassa Mavi'nin şu "Burası İstanbul" reklamları herkesin reklamlara karşı bi görüş bildirmesini sağlamışken yıllardır ibineleşmiş reklamları yüzünden kin duyduğum bir kurumu da eleştirmek istiyorum.
AKBANK!
bunlar yıllarca maçların başlama düdüğü ile birlikte "akbank iki takıma da başarılar diler" diyip durmadan sinirlerimi bozdu durdu. Fenerbahçe - Galatasaray maçı. "akbank iki takıma da başarılar diler" bu ne lan? yavşak mısınız olum siz??
sırf bu yüzden mesela Akbank müşterisi olmamaya yemin etmiştim yıllar evvel.
Geçenlerde mağaza da bozuk para eksikliği yaşamıştık. Havalimanında 3 banka var, İşbankası, Garanti ve Akbank. İşbankası ve Garanti de de bozuk para yokmuş. Akbank'a şöyle bir baktım. Sonra koşarak uzaklaştım. Akbank'a para bile bozdurmaya gitmem ulan!

Bankalardan konuyu açmışken. Mastercard'ın reklamları yüzünden Mastercard müşterisi olmak istiyorum şu sıralar.
Şampiyonlar liginde yıllardır on numero reklamlar yapıyorlar. "zart 10 lira zurt 20 lira zört paha biçilmez" sloganları ise müthiç
Hele hele son reklamda türkçe versiyonunda biraz gevşekleşmiş olsalar bile "being with people who understand you" cümlesiyle insanın coşmasına sebep oluyorlar.

7 yorum:

  1. Akbank konusunda ayni yemini etmis biriyim. Mac baslayacak, tam uclu'yu duymak icin kitlenmisim, Akbank basarilar dilermis... Ananin... neyse...

    YanıtlaSil
  2. bu mastercard reklamları ile ilgili yazıyı senden yada ömerden mutlaka bekliyordum,zira bende en kısa zamanda bir yazı yazmayı planlıyorum aynı reklam hakkında..

    kankalarla yeniden buluşmak,paha biçilemez :)

    YanıtlaSil
  3. bu mastercard reklamları ile ilgili yazıyı senden yada ömerden mutlaka bekliyordum,zira bende en kısa zamanda bir yazı yazmayı planlıyorum aynı reklam hakkında..

    kankalarla yeniden buluşmak,paha biçilemez :)

    YanıtlaSil
  4. bu mastercard reklamları ile ilgili yazıyı senden yada ömerden mutlaka bekliyordum,zira bende en kısa zamanda bir yazı yazmayı planlıyorum aynı reklam hakkında..

    kankalarla yeniden buluşmak,paha biçilemez :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ya ben burası istanbul'u çok beğendim. mavi çok başarılı bu konuda. ve mastercard reklamı inanılmazz:)

    YanıtlaSil
  7. mastercard'ın vurucu sloganı benim günlük yaşamımın da bir parçası haline geldi "anne ev baklavası yapmanın bedeli 2 saat ama bana verdiğin mutluluk paha biçilemez" gibi :)

    YanıtlaSil