28 Mayıs 2009 Perşembe

Geleceğe mektup

Yaklaşık 1 ay önce bir film izlemiştim. Böyle çok sikko bir konusu var gerçi ama tek bir olay çok ilgimi çekti.
Onu yapmayı planlıyorum bugünlerde. zor bir şey değil. geleceğe mektup yazıyorsun. film de 50 yıl sonraya mektup yazıyordu veletler.
ben de 30-35 yıl sonraya mektup yazacağım. şunu şunu yapmak istiyorum şekli uzun uzun şeyler yazıp 35 yıl sonra açıp okuyacağım, bana nasip olmazsa da eş dost akraba veya sizler açıp okursunuz.
Kendime mektup yazmadan önce nasıl güvenilir bir yere saklayabileceğimi de düşüneyim. Benim verdiğim tarihten önce kimsenin okumaması lazım o mektubu, ben dahil. hmmm...

9 yorum:

  1. Ama o filmde hatırladığım kadarıyla gelecek hakkında resimler çiziyorlardı,bir kız rakam çiziyordu,bir eleman felaket tellallığı yapıyordu.Yanlışmıyım?

    -Aynı zamanda güzel fikir aslında,ama mektuba ne yazacağın düşündürücü.Dünyanın durumunu mu yazarsın,kendini mi yazarsın,düşüncelerini mi yazarsın orası tartışılır.Hepsini yazabilirsin aslında,mantık çerçevesine uyar.Bir de bu mektubu yazdın,nereye saklayacaksın abi?Mesela evine gelen bir velet(yanlış anlama,böyle annenin arkadaşlarının çocuklarının çocukları)ortalık bir yerde bırakırsan açarlar okurlar icabında,bütün esprisi biter o mektubun.Yanlışmıyım?

    Neyse ben kaçayım,esen kalın efendim.

    YanıtlaSil
  2. Goztepeliler yapiyor bunu forumlarinda. Guzel bir olay bence.

    YanıtlaSil
  3. bir ara ptt'ninde buna benzer organizasyonları vardı.. bence gidip bi sor..
    hala devam ettiğini sanmıyorum ama..

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Enis bende izledim o filmi. Sonu sakat bitiyor yanlız.. Uzaylılar falan filan, bozar bizi öyle durumlar :))

    Ömer'im;
    dediğin doğru..

    YanıtlaSil
  6. duymustum o filmi.. bir arkadas anlatmisti, cok ilginc gelmisti bu gelecege dair resimler cizme, rakam yazma olayi...

    YanıtlaSil
  7. ya film bok gibi arkadaşlar filme takılmayın, hatta izleme şansınız varsa kaçın 2 saat tuvalette cep telefonunuzla oyun oynayın emin olun daha faydalı iş yapmış olursunuz.

    olay filmdeki bir olaydan esinlenmem. ama bu filmin sikko olduğu gerçeğini değiştirmez.

    @ömerbiggins;
    ulan bir şeyi de türkiye de bir tribün grubu yapmamış olsun kafamı kazıtçam şerefsizim.

    YanıtlaSil
  8. ya filmin adı neydi ? merak ettm :D

    YanıtlaSil
  9. Ayni sekilde gecmise de mektup yazilabilir. 8 yasindaki Enis´e mektup yazabilirsin onu hayatta nelerin bekledigine dair. Sunlara sunlara dikkat et falan.

    YanıtlaSil