17 Nisan 2009 Cuma

Gece aç

"ulan işsiz güçsüz dolandığım için sabahları erken kalkmak için bir sebep olmuyor. Aslında kendi kendime disiplinli olsam her sabah erken kalkıp bi koşsam, sonra gelip duşumu alıp sağlıklı bir şekilde kahvaltımı yapsam, hem düzen olmuş olur hem sağlık açısından iyi, hemde yarasa gibi gecenin bi vaktine kadar oturmam böyle hem bak yine acıktım, şimdi mutfağa git yemek hazırla gel ye çok iş, hem yemek hazırlarken ev ahalisini de uyandırırım, en iyisi mi yatmayı deniyim ben en azından uyurken açlığımı hissetmem" diyorum çoğu gece kendi kendime. Bazen hatta gaza gelip "yarın erken uyancam, günü değerlendircem, koşmasam bile (bakın daha aradan 1 fikirlik saniye geçmeden koşma olayında geri adım atıyorum) gider dolaşırım, sahile iner simit alır çay alır, simitin yarısını yine sokak köpekleri kovaladığı için onlara atarım, diğer yarısını da yemeye çalışırken martılara bakar "bakalım havada kapacak ehehe" diyip onlara atarım, çayımı içer, hava olsun diye en ucuz gazeteden alırım bi tane, deniz kokusunu alır sonra eve çıkarım" düşüncesiyle telefonumun saatini 08:30'a kuruyorum. Bazılarınız için erken olmayabilir ama en son ne zaman o saatte uyandığımı bile hatırlamıyorum şahsen o yüzden benim için erken. Neyse efendim saati kuruyorum, müthiş bir heyecanla yatıyorum, saate bakıyorum son kez 03:55.... "dur ben şunu dokuz buçuk yapayım hem dokuz buçukta erken"
Yatakta düşünmeceler "ulan saat dört, şindi beşbuçuk saat uyku, iyi lan iyi. nerden baksan üç maç oynanmış kadar bişey olur. baya iyimiş beşbuçuk saat"
saat 09:30 olur, telefonun saati çalar (melodim de "hayaaaat beni neden yoruyosuuuun" ayıptır söylemesi) çalmasıyla kapatmam bir olur zaten. Ondan sonra üstüne 3 maçlık uyku daha çekip 11-12 gibi uyanıyorum. Kendime gelmem kahvaltı etmem nerden baksan bir buçuk iki. sonra tabii "ne sahili mına koim"....
Bugün eve gelirken aklıma yine gece saatlerinde yaşayacağım şey geldi. Evin az ötesindeki çiğ köfteciye uğrayıp aç gözlülük ettim ve 2 çiğköfte dürümü aldım. 6 Lira. (toplam) sonra tam eve gidecekken gazoz alayım dedim. Fiyatını unuttum. Hemen yan reyonda sodaları görünce onlardan da kaptım 6lık bi tane. onun da fiyatı aklımda değil. sonra eve çıktım. Gece sofrası için herşey hazırdı. Hemen oturdum anneannemin hazırladığı yemekleri yedim ve gece olsun diye beklemeye koyuldum.
Saatler geçti. Şu an aç olmam lazım, en azından önceki gecelerden edindiğim deneyim bu yönde. Ama hiç mi hiç aç değilim biraderler. hatta uykum bile var. Peki ya dürümler n'olacak? oturayım 1 saat daha elbet acıkırım.

İyi geceler

10 yorum:

  1. Ahali, sahitsiniz. Bu cig kofteli durum olayindan bahsederken "harikulade mekan kesfettim, mest olacaksin" dedi bana bu eleman. Ve yazin gittigimizde hesabi odeyecegini de soyledi. Yalansa yalan desin :D

    Unutma! Unutturma!

    YanıtlaSil
  2. vaaay kanka dediğin adama güvenmiyosun ahaliyi şahit olmaya çağrıyosun öyle mi !

    YanıtlaSil
  3. yok lan, biraz ugrasirlarsa belki onlar da beles yemek kazanir diye seettiydim.

    YanıtlaSil
  4. o zaman "ey ahali uğraşmayın boşuna NAH beleşe yemek yediririm"

    YanıtlaSil
  5. 6 Lira para birikir elbette mayisin sonuna kadar. Hic olmadi Ömer abim ismarlar, NAH cekmez o bana. O degil de, bana ne oldu simdi, davet eden var sanki. Neyse tamam..

    Bi laf vardir, "öpme (!) cigköftecinin bacisini, cikarir gözünden (!) acisini" diye. ee? ne bilim, söyliyim dedim..

    YanıtlaSil
  6. @Enis,
    ee tabii herkes beles yemek kapamaz senden ;) farkim ortada.

    @Burak,
    Ismarlarim lan tabii. Hele ben bir gideyim Istanbul'a, hele bir sen gel. Hele bir GS Inonu'ye gelsin. :D neyse, deplasmandayiz su an, daha ileri gitmiyim...

    YanıtlaSil
  7. Sen bana Izmir'de gevrek,cigdem ve kumru alican.

    YanıtlaSil
  8. içses : oh oh ucuz şeyler istedi bari.

    dışses : tabi alırım kanka ayıp ediyosun :)

    YanıtlaSil
  9. yalnız olmadıgımı ogrendim bu uyku saatleri konusunda :)

    YanıtlaSil