21 Nisan 2009 Salı

Çarkıfelek

"12 harf 2 kelimeden oluşan bir şarkıcı adı arıyoruz" - "evet çevirebilirsiniz....... 100 puanlık bir harf alalım sizden" - "Van'ın V'si" - "V" *dilidili* "evvettt 1 tane varmış" diyordu Tarık Tarcan Çarkıfeleği sunarken. Ben ise yüzükoyun sehpanın altına yatmış, dirseğimi halıya gömüp elimle çenemi destekliyordum. Bir kaç dakika sonra bileğim iyice uyuşuyordu, sonra yavaş yavaş bileğimi içe doğru büküp, yatış pozisyonumu değiştirmeden elimin tersine yaslıyordum çenemi. Ekran'a bakıp okumayı söktüğümü ıspatlamak için "anne bak bir şarkıcı adı yazıyo orda bak anne dimi doğru dimi anne doğru dimi" diye şımarıyodum. Annem de ufacık bi "hı hı" ile yetiniyodu. İşte o gün okumaktan tiksindim.
Tarık Tarcan yarışmaya devam ediyordu tabi "Bakalım G var mıymış?" *zoort* "malesef yokmuş"...
O günler böyle halk'tan insanlar katılmıyordu yarışmaya, Mehmet Ali tehlikesi de yoktu Çarkıfeleğin başında. Ünlü tanınmış insanlar katılıyordu.
Yarışmacılar harfleri açtıkça açıyor, ben ise belim yavaş yavaş ağrımaya başladığından durmadan halıda sürünüyordum. Bir sırt üstü yatıp televizyona ters bakıyordum. bi yan yatıp kafamı yere yasladıktan sonra halıya salyam akana kadar öyle yatıyordum.
Kardeşim de o günler ufaktı, konuşmasını yeni yeni sökmüştü. Gelip durmadan beni rahatsız ediyordu, ben ama o müthiş bilgi ve bilmece programı çarkıfeleği izlemek istiyordum. Tam ayağı kalkıp Selin'i (kardeşim) kovalamak isterken "evet bir tahmin alıyoruz" diye bir ses geldi televizyondan. Selin hiç anlamasa bile benle beraber durup sonucu merakla beklemeye başlamıştı. Tarık Tarcan yarışmacının yanına gitti. Sordu "cevap ne?". Heyecan doruktaydı. Selin de ben de ağzımız açık sonucu bekliyorduk. O an yarışmacı "Levent Yüksel" dedi ve bütün kutucuklar yandı ve hakikatten de Levent Yüksel doğru cevaptı. 12 harf 2 kelimeden oluşan bir şarkıcı adı Levent Yüksel idi.
Selin de ben de o an ki şokla önce kanepe de yatıp uyuyan babama, sonra koltukta oturmuş kahvesini içen anneme baktık. "Anne" dedim "senle babam yarışmada çıktınız bak Levent ve Yüksel yazıyo orda, yani babam ve sen di mi" dedim. "Yok oğlum orda bi şarkıcıyı kast ediyolar adamın adı Levent Yüksel" dedi. Benim için hiç bir önemi yoktu, hatta yeni yeni konuşmayı söken kardeşim bile "anne sen ve babam anne sen ve babam" diye sayıkladı bütün akşam. O gün hem annemle babamı kıskandım, hemde çok gururlandım. Benim için şarkıcı Levent Yüksel değildi orada yazan isim. Benim için annem ve babamı anlatmıştı çarkıfelek.
O gece Selin'e döndüm ve dedim ki "artık her gece bu yarışmayı izlicez, ve elbet bir gün 'Enis Selin' de çıkacak" Selin ise "aaaaaaaaaa" diye bağırdı sadece.

2 yorum:

  1. Anlatmistim sana. Isvicre macini izliyoruz. 90+'larda Arda koymus cocugu, evde ben babam eniste hoplayip zipliyoruz. Benim kollar sert sert birbirine vurup hareket cekmekten kizarmis. O arada arkadan bir ses geliyor Arda golu attiktan sonra asagida isim soyisminin cikmasindan hemen sonra; "aaa asagida Turan yaziyorrrr, cocugun soyadi Turan'mis meger".

    Kizlik soyadini gorunce annem, gol skor mac hic biri umrunda olmadi tabii. :D Okuyunca o geldi aklima.

    YanıtlaSil
  2. çok şekersin enis ya,
    bi an gözümün önüne, kalın kaşlı esmer ve 7 yaşında hafif tombik bi velet ve cılız kız kardeşi geldi..
    snn o halini düşünmek keyifliydi, yazı şahaneydi..
    :)
    yaşanmışlığın tadı bambaşka..

    YanıtlaSil