14 Mart 2009 Cumartesi

vak vak vak vak Mighty Ducks!

90lıların ortasında yapılmıştı bu film, böyle efsaneydi biz çocuklar arasında. işte 92 94 96 yıllarında toplam 3 film çekildi. İzledik hayran olduk. Herkes mighty ducks'ı tutuyordu falan. Neyse efendim asıl anlatmak istediğim konuya geleyim ben şimdi.

Film'i izleyenler varsa bu bölümü atlasınlar kısaca filmi anlatıcam çünkü:

Bu filmi izlemiş olanlar bilirler ki 94 yılında yani D2 Mighty Ducks filminde Mighty Ducks takımı Ulusal şampiyonluğu kazanıp Uluslararası şampiyona da Amerika'yı temsil etme hakkı kazanıyor. Sonra izlanda rakip oluyor biyerde bunların analarını zikiyolar böyle acaip bi farkla. sonra maçtan sonra koç kızıyo hemen idman yaptırıyo bunlara falan. Bazı hokeyci çocuklar hocaya kıl olup kampı terk etmek falan isterken bi anda bişeyler oluyo tüm takım yemin ediyo kupayı alacaklarına. Finale kadar çıkıyolar finalde rakipleri yine izlanda oluyo bu sefer izlanda bunları yine aynı şekil skertirken devre arasında koç bunlara bi gaz veriyo. Alttan müzikle gayet hoş bi sahneydi söylemem de lazım. Neyse işte koç gaz veriyo hepsi kalkıyo "ben micheal jordan from zayçuk alabama" falan diyo böyle gaza getiriyolar birbirlerini, sonra son perioda forma değişikliği yapıp amerika forması yerine mighty ducks formalarıyla çıkıyolar böyle çılgın 2 çocuk var tribünleri coşturuyo tüm tribünler "vak vak vak vak" diye bağrıyo. maçı beraberliğe kadar getiriyolar. sonra işte penaltı atışları falan oluyo kaleye resimdeki hatun geçiyo nedense acaip taktiksel bi savaş veriyo koçlar. sonra tabi ki mutlu son oluyo ve amerika kupayı müzesine götürüyo.

Film'i izleyenler burdan devam edebilir

işte efendime söyliyim şimdi böyle bi hadise olmuş. Dünyanın en iyi buzhokey ülkelerinden biri olan amerika altyapı buzhokeyinde az kalsın göte geliyomuş süpersonik izlandalılar tarafından. fakat bugün alınan habere göre şöyle bir olay yaşanmış. Tıklayın efendim çekinmeyin.

Evet gördüğünüz üzere süpersonik izlandalıları ezmişiz. Demek ki bu ne demek oluyo, bu kaliteyle amerikanları da ezeriz (sonuçta filmde en güçlü izlandaysa ve biz en güçlüden de güçlüysen en güçlü biziz)
Evet Rusya ve Kanada götü kollayın, Türkiye Buzhokey'i geliyorrrrrr.

Kanada demişken. Bana bu haberi ulaştıran Sayın Ömer Seymen'e çok teşekkür ederim.

1 yorum:

  1. Rusya gotu kollasin, her sene dunya gencler sampiyonasinda skip gecmekten biz biktik velhasil. Yalniz Kanada ile Turkiye'nin cekismesi icin bir kac yuzbin firin'a ihtiyac var. Ama Turkuz biz, incredible come back'lerin cocuguyuz, her seyi yapabiliriz, yine de dikkatli olmali Kanadalilar.

    Sayin yazan elini esek arisi soksun bu arada :D

    YanıtlaSil