5 Kasım 2008 Çarşamba

Radyo bombastik

“Bu dünya da herşey yalan ulan! Yalan!” yazıyordu Messenger iletisinde Keremin. Sordum “noldu lan okuldan mı atıldın ehehe” dedim ama cevap gelmedi. Bir süre sonra acaba birisini mi kaybetti dedim kendi kendime, ama sormaya utandım. Sonra aniden bana “Oğlum bunu radyo’dan kestim, cep telefonuna aktardım, mesaj melodim bu artık benim” diyerek bir radyo jeneriği gönderdi. O an fikirlerin fikri doğdu bende. Yıllar önce kız arkadaşım bir radyo da çalışmaya başlayacaktı, fakat bunu kandırdılar mı ne yaptılar tam bilmiyorum, zaten önemli olan kısım o değil, önemli olan şu ki kız arkadaşım o gün bana “30 bin dolar bir radyo kurmak için yeterli” demişti. Yıllar sonra bu cümle aklıma geldi ve hemen Kerem’e dedim “la ben gelcem ya oraya, eğer işler tıkırında olmassa 30 bin dolar buluruz bir yerden, radyo kurarız, sen gece gündüz dj lik yaparsın” dedim “he yarraam he, 30 bin dolarla bitiyo mu sanıyosun? Bunun aleti edebatı var” dedi, o an hevesim kursağımda kalsa da çaktırmak istemedim ve “oğlum powertürk paso yeniliyodur kendi aletlerini, onların çöpe attıklarını alırız ucuza, hem en başta süpersonik son model mikrofonlara falan ihtiyacımız yok” dedim. Sustu. Sanırsam fikrimi beğenmişti, fakat bazı pürüzleri gidermek istiyordu. Ne gibi pürüzler bende bilmiyordum, bence kendisi de bilmiyordu ama bir anda kendini radyo sahibi gibi hissetmek bile adamı havaya sokmuştu. Gerçi bunu belli etmemeye çalışıyor, bana durmadan laf sokuyordu “radyo kurup napcan amna koyim” diyordu ama diğer yandan ise “en başlarda ucuza her türlü reklam alırım, tesisatçı, tuvaletçi falan filan” diye fikirler üretiyordu radyomuz için. Bu fikrine katılıp, onay verdim patron olarak, fakat ekledim “ilerde sadece seçkin marka ve insanların reklamlarına izin vereceğiz Keremciğim, ufak başlayıp çok büyüyeceğiz, önce mahalle radyosu, sonra semt radyosu, sonra şehir, ülke derken tüm dünya da sözü geçen 3-5 radyodan biri olacağız, Obama bile konuk olmak isteyecek bize göreceksin” dedim ama pek takmadı beni. Onun aklı daha çok sanatsal işlerdeydi. O an kesin “şöyle bi skit yaparım, böyle bi intro yaparım, anonsumu şöyle yaparım, Dj mezar turizm mi koysam adımı yoksa çok sevdiğim bir film karakterinin ismini mi alsam” diye düşünüyordu. Tabi anlayışla karşıladım bu düşüncelerini, sonuçta ben patron olacaktım, bu tür şeylerle de o ilgilenecekti.

12 saat oldu bu olaylar yaşanalı, şimdilik başka bir gelişme yok. Ama sanırsam bunu yapacağız, yayın akışını bile hazırladım. Saat gece 12 – 05 arası çeşitli pornoların ses kayıtlarını yayınlayacağım.

8 yorum:

  1. spor haberlerini bana versene.
    arka fonda bu sene sampiyon gorelim sizi, mikrofon bende. ne guzel olur lan.

    30bin dolar mevzusu yaniltmasin seni, kiz dogru soylemistir de enflasyon filan, biliyorsun dunyadaki global krizi. (evet yarin ekonomi sinavim var)

    YanıtlaSil
  2. Ömercim sana sınavında başarılar dilerim,
    enis senin bu çatlak patlak fikirlerin yokmu..
    nerden de buluyosun,anlamıyorum..
    eğlenceli..

    YanıtlaSil
  3. yazı şeysini napmışın ya neyse sonra okurum ben bunu içime sindire sindire.

    YanıtlaSil
  4. dayanamadım hemen okudum lan. 5 yıl sonra radyo-sinema-televizyon bölümünü bitirmiş bi işsiz olucam. (muhtemelen iş bulamam :D) beni işe alırsın di mi ustacanım? (:

    YanıtlaSil
  5. a.k hala aynı şeyi diyorum..o frekans almakla bitmiyo bu iş :D

    YanıtlaSil
  6. ortak olurum. babam gazeteci reklamın kralını yaparız. bi anda genç neslin sesi oluruz. politika konulu programlar da yaparız. zengin oluruz lan. 3 korumam olur. abdüley, polat, memayti.

    YanıtlaSil
  7. polat ziki tutacak gibin. 2 koruma neyine yetmiyo, obama mısın sen ?

    YanıtlaSil
  8. Son cümle olayın koptuğu andır(:

    YanıtlaSil