10 Ekim 2008 Cuma

"Şikayetim var, sana danışmam lazım"

"Böyle sevgili, aşkito ilişkilerini anlamıyorum. bizim zamanımızda böyle miydi? bir kız ve bir erkek birbirlerini sevdiklerinde aşık olurlardı, birbirlerinden nefret edene kadar gezer dolaşır sonra ayrılırlardı. Şimdi ki durumu anlamıyorum ben.
Bir çift düşün. Erkek geliyor daha ilişki başlamadan diğer erkek arkadaşlarına kızı anlatıyor, nasıl davranması gerektiğine dair diğer erkek arkadaşlarına sorular soruyor. Hayır aga, diğer erkekler de sanki ilişki uzmanı. onlar kendisinden daha beceriksizdir aslında ama yine de sorma ihtiyacı duyuyor. Kızlarda da aynısı, gidiyor direkt en iyi kız arkadaşına anlatıyor erkek arkadaşını. Sonra kızdan onay bekliyor. aaa iyimiş veya kötüymüş demesini bekliyor. kendi hislerine göre değilde kız arkadaşının dediğine göre hareket ediyor. Yanlış bu baba yanlış. Erkeklerde de aynı şey var aslında. onlar da erkek arkadaşlarına anlatıyor. tek farklılık var ki, erkek arkadaşları genellikle puşt olduğundan çok çirkin ve edepsiz bi hatun olsa bile onaylıyolar bu ilişkiyi. Bi süre sonra ayrılma noktasına geliyo bu ikili, ve yine arkadaşlara sarılıyolar "ne yapsam ne etsem" diye. iki tarafında söylediği şey şu 'sen daha iyilerini bulursun, siktir et, zaten ben en başından biliyodum onun mal olduğunu...'
yahu arkadaşım, senin ilişkine sen niye başkalarını karıştırırsın ki? hayır ilişkiye başlarsın, bişeyler olur, konuşacak birilerini ararsın git danış arkadaşlarına, içini dök ama ne bu daha başlamadan "kanka yeni manita buldum aha fotoğrafı bu, aha şu bu bu şu şu bu şu şu" demeler? hayır bi de o arkadaşların ne kadar şerefsiz olduğu daha kıza ilk günden "yenge" demesiyle anlaşılıyor yahu. ama yok, yenge diyoruz ki direkt dünya ahiret bacımdır'ın sinyalini çakalım arkadaşa, tartışma çıkmasın. Bu olay çok canımı sıkıyor.
Aslında bu ne demek biliyor musun? bu artık kimsenin birbirine güven duymadığının işareti. Tamam herkes körü körüne birbirine güven duyması gerekmez, mesela geçen çalıştığım yerde, adamın birinin arabası çostlamış, tren parası için dileniyodu, başka bi elemanda geldi 50 kağıt verdi buna, numarasını falan aldı banka numarasını verdi parayı evine gidince geri göndersin diye. adam mal mı, verdi tabi yanlış telefon numarasını banka numarasını da çöpe atmıştır, 50 kağıt uçtu gitti tabi. böyle şeylerde güven duymayacaksın. ama ilişki kardeşim bu, sevmişin beğenmişin, güven duymamak için bi neden söyle bana? tamam aldatılma korkusu falan olabilir. ama öyle bi tehlike yokken bile neden arkadaşlara durmadan gidilir? Bak bi saattir anlatıyorum, ediyorum. Başıma böyle bişey geldi diye beya. Kız gitmiş, arkadaşıyla konuşmuş etmiş, arkadaşı beni onaylamamış, kızda bana yol verdi iyimi. Bu Allahtan reva mı enis? nedir bu yeni yeni ilişki şekilleri? Ağzına sıçtığımın karıları" dedi arkadaşım Cem.
Bende biramdan bir yudum daha alıp kafamı sallayarak söylediklerini onayladığımı gösterdim.

4 yorum:

  1. Enis.. kız arkadaşım seni onaylamadı..
    üzgünüm öpüyorum..
    pardon öpmüyorum.
    yasakldıda arkadaşım.
    :ağlayansurat:

    YanıtlaSil
  2. hahh.. nasılda yazmışın maşallah canım...
    güzel bir yaşanmışlık,bak ders almışsın belli ki..
    bundan sonra sen yol ver o kızlara...
    yahu kankyysi[:)] istemedi die insan sevgilisinden ayrılır mı,sen mi çıkıon enisle kankyyyin mi??
    cem kardeşime saygılarımı gönderiyorum tespitinden ötürü..
    o tarz bi "yenge"yle tez zamanda yollarını ayırmanda süper olmuş,zaten o kız çevrende olsa pek te bi hayrı olmazmış :)
    yeni aşklara yelken aç cnm sen..
    ben ONAYlıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. margo, canıma canım demezsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. çok pardon penguen ,ağız alışkanlığı diyelim.. her hangi bir sahiplenme söz konusu değil..
    kusura bakma..
    canın hep senin olsun..

    YanıtlaSil