7 Nisan 2008 Pazartesi

Zwei bei Kallwass


Bu teyzemiz psikolog. Almanya da bizde ki Talk Show'lardan farklı bir kültür var. 5-6 tane mahkeme programı, 8-9 Talk show (fakat Beyaz show gibi, sabah programları gibi değil, dertli insanlar geliyo derdini anlatıyolar 1 saat kek gibi izliyosun, program bitiyor) ve yanlış bilmiyorsam tek psikolog programı.
fakat psikolog derken gelip millete şöyle sorununuz varsa şunu yapın demiyor. bir senaryo çiziliyor, 3-5 beceriksiz artist tutuluyor (tabiki her program farklı, ki inandırıcı olsun) ve gelip buna dertlerini anlatıp bundan yardım istiyorlar.

Fantezimin müthiş olduğunu, istersem alakasız alakasız konuları birbirlerine birleştirebileceğimi, öyle salak senaryolar yaratabileceğimi sanıyordum taa ki bugünkü programa kadar.

Bir Adam (Henning), baba rolünde
iki genç, 19-20 yaşlarındalar, birbirlerini seviyorlar (Hansjörg ve Sonja)
Bir de Anne var (Angelika), o da yolda telefon bekliyor sonra koşa koşa stüdyo nun yolunu tutuyor.

Aile ağcı başlangıçta şöyle oluşmakta:
Henning ve Angelika'nın evlatlarının adı Sonja, kız olan.
Hansjörg de piç, anası babası belli değil.

Hikaye başlangıcı: Adam geliyor (Henning) ve bin bir zorlukla Hansjörg'ün babasının kendisi olduğunu söylüyor, çocuk şok'ta bu durumda kız aslında yarı kardeşi olmuş oluyor. Baba özür diliyor, çocuk inanmıyor, babamın yıllar önce öldüğünü söylüyordu annem, o yüzden babamı hiç hatırlamam diyor. ama baba inandırıyor kendini. annesi kandırmış çocuğu.
Sonra Sonja babasına sinirleniyor, annesine telefon açıyor böyle böyle diyor, annesi koşa koşa psikoloğun yolunu tutuyor giriyor odadan içeri ve evet doğru olduğunu söyleyip çocuklardan o da özür diliyor.

Aile ağcı bu ufak detay değişikliğinden sonra şöyle oluşuyor:
Henning ve Angelika'nın evlatlarının adı Sonja, cinsiyet kız.
Hansjörg artık piç değil, onunda bir babası var Henning, Anne ortalıkta yok büyük ihtimal çalışıyor.

Sonra Hansjörg ve Sonja, yani kardeş olduklarını anlayan iki sevgili Sonja'nın hamile olduğunu açıklıyor, herkes şok'ta bizim psikolog kallwass gayet sakin. Olabilir diyor, yalnız aldırsanız iyi olur diyor, doğan çocuğunuz Türkiye Liginde ilerde hakem olur yoksa diyor. fakat yasal olarak evlenmeniz yasak diyor anlatıyor da anlatyor.

Sonra Angelika bizim Psikoloğa rica ediyor ve başbaşa konuşuyorlar sadece, diğerleri dışarda beklemeye koyuluyor. Angelika bizim Kallwass'a "aslında Sonja Henning'den değil, 20 yıl önce bi doğumgünü partisinde kaza eseri tanımadığım biri tarafından peydahlanmıştı" diyor. Kallwass bu olayı hala normalmiş gibi karşılıyor ve "mutlaka kızınıza bunu söyleyin, çünkü bu hem ilişkilerinde bi engel ortaya çıkarmaz, kardeş olmadıkları belli olur, hemde torununuz Türkiye liginde hakem olmaktan kurtulur" diyor.
Angelika bu durumu Henning'e nasıl açıklayacağını düşünüyor. ama sonunda söylemek zorunda olduğunu düşünüp açıklamak istiyor herşeyi.
Bu esna da Hansjörg "seni kaçırcam, sonuçta ben seni seviyorum" felsefesi yapıyor Sonja'ya.

Angelika Henning'in bulunduğu odaya geçip, Sonja'nın ondan olmadığını söylüyor, Henning deliye dönüyor ama bizim psikolog sakinleştiriyor.
Sonra çocukları içeri alıyorlar ve bu durumu onlara açıklıyorlar "aslında siz kardeş değilsiniz, Sonja senin baban da Henning değil, senin baban belli değil" diyor.
Sonja bi şok daha yaşıyor ama seviniyor Hansjörg'ü artık sevebilir çocuğu da dünyaya getirebilir.

Bu durumdan sonra aile ağcına bakalım:
Henning - Hansjörg'ün babası
Angelika - Sonja nın annesi
Henning ve Angelika evli ama çocukların birbiriyle bağlantıları yok.

bu yüzden herkes çok mutlu bir şekilde psikolog'tan ayrılıyor

Kallwass bi bok yapmadan koca Aile'nin yapısını değiştiriyor, ve biz de kek gibi 1 saat bu malı izliyoruz.

Eğer isimler Henning, Angelika, Hansjörg ve Sonja değil de Jose, Maria, Juan ve İsabel olsaydı bu hikaye'nin 150 bölümlük dizisi çekilir, ve Türkiyeye pazarlanırdı.

3 yorum:

  1. ulan ciddi ciddi oturmus okuyordum. once ilk hakem ile ilgili kismi okudum sendeledim,ikincisinde kendimi yerde buldum puhahahahahah

    YanıtlaSil
  2. resmen bizden çalmışlar hikayeyi abicim.
    Şener şen ve Müjda Ar'ın oynadığı arabesk filminin bire bir kopyası bu hikaye.
    Şerefsiz hakemler. :)

    YanıtlaSil
  3. hahah ben izlerim valla hep bunu sacma olsa bile :))

    YanıtlaSil