6 Mart 2008 Perşembe

Superleague Formula Takımımız Tanıtıldı


Galatasaray’ı Superleague Formula’da temsil edecek otomobil ve pilotlar, bugün Galatasaray Adası’nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Basın toplantısına Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, İkinci Başkan Semih Haznedaroğlu, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in yanı sıra profesyonel futbol takımımız da katıldı.

Toplantıda, bu dev motor sporları organizasyonunun Başkanı ve CEO’su Alex Andreu ile Superleague Formula’da Galatasaray’ı temsil edecek İtalyan yarış ekibi Scuderia Playteam’in kurucusu ve sahibi Giambattista Giannoccaro da hazır bulundu.

Giannoccaro, eski GT şampiyonu İtalyan Alessandro Pier Guidi ile Jason Tahincioğlu’nun Galatasaray’ı Superleague Formula’da temsil edecek aday pilotlar olduğunu açıkladı.

İki pilot kısa süre önce İtalya’da Scuderia Playteam adına, Formula 3000 arabalarının test sürüşüne katılan grubun içindeydiler.

Toplantıda ilk söz alan Superleague Formula Başkanı ve CEO’su Alex Andreu, bu sezon başlayacak dev organizasyonu basına tanıttı. 30-31 Ağustos’ta İngiltere’nin Donington pistinde ilk ayağın koşulacağını belirten Andreu, bu yarışta en büyük yıldızın kulüpler olduğunu vurguladı.

Futbol ve motor sporlarını birleştiren bu yeni oluşumun büyük ilgi göreceğini, dolayısıyla kulüplere hem büyük maddi gelir hem de dünya çapında büyük prestij kazandıracağını ifade eden Andreu, kamuya açık padoklar sayesinde taraftarların takımlarıyla aynı garajda bile bulunabileceğini açıkladı.

Başkan ayrıca, Galatasaray otomobiline ait dış cephenin yakında taraftarlar arasında bir yarışmayla belirleneceğini sözlerine ekledi.

Andreu, bir başka yenilik olarak da, her ayakta iki yarış yapılacağını, ilk yarışa başlama sırasının ikinci yarışta tam tersine çevrileceğini söyledi.

Andreu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da taraftarların ve basının tepkisi inanılmaz düzeydeydi. Anlaşılan Scuderia Playteam’in hayli ter dökerek, şampiyonluğa oynayabileceğini herkese kanıtlaması gerekecek.

Bu hafta İngiltere’de yapılan bir test sürüşüyle ilk kez Superleague Formula havasını soluma ve sesini duyma şansına sahip olduk. Galatasaray taraftarlarına gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Sarı – Kırmızı renklerini yarış pistinde görmek de arabalarının sesini duymak da çok hoşlarına gidecek.

Şark Ekspresi Paris’ten İstanbul’a sefer yapardı. Şimdi düşünüyorum da, Galatasaray’ın Superleague Formula arabasını da Şark Ekspresi diye anabiliriz.

Öte yandan lansmanımız için hazırladıkları, göğsümüzü kabartan bu muhteşem ortam için Galatasaray Spor Kulübü’ne içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. İki kıtayı birden kucaklamak, şampiyonamız için unutulmaz bir an.”

Daha sonra söz alan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray’ın her zaman ilkleri başardığının altını çizerken, “Türkiye’nin en büyük markasıyız” dedi.

Superleague Formula aracının Galatasaray Adası’nda tanıtılmasına değinen Canaydın, bunun da bir ayrıcalık olduğunu vurgularken, “Avrupa’da ada sahibi tek kulübüz” diye konuştu.

Canaydın, Superleague Formula’da yer alacak tek Türk kulübü olmaktan gurur duyduklarını sözlerine eklerken, şunları söyledi: “Scuderia Playteam’in Galatasaray ailesine katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Kısa süre önce yetenekli yarışçılar test sürüşlerine katıldıklarında biz de büyük heyecan duyduk.

Galatasaray Spor Kulübü’nün bu büyük yarışmadan alnının akıyla çıkacağına güvenimiz tamdır.

Pilot adaylarına İstanbul’a hoşgeldiniz diyor, başarılar diliyoruz. İçlerinden birinin Superleague Formula’daki ilk yarışımızda Galatasaray yarış arabasının direksiyonuna oturma onuruna erişmesini dört gözle bekliyoruz.”

Dünyanın dört bir yanında ulusal ve uluslararası GT şampiyonalarında yarıştıktan sonra Superleague Formula’ya geçmiş olan Scuderia Playteam, futbol odaklı şampiyonaya büyük bir titizlikle hazırlanıyor.

Scuderia Playteam geçtiğimiz günlerde, Minardi ve Toro Rosso Formula 1’de teknik ekip şefi olarak görev yapmış olan Gabriele Tredozi’yi yeni teknik sorumlusu olarak bünyesine kattı.



Son olarak söz alan Scuderia Playteam’in sahibi Giambattista Giannoccaro ise Galatasaray’a teknik destek vermekten onur duyduklarını ve test sürüşlerine en erken Galatasaray’ın başladığını söyledi.

Giannoccaro, “Galatasaray taraftarlarının Superleague takımımızın sahneye çıkışını ilgiyle takip edeceğine hiç şüphem yok. Umarım araba bu hafta sonu Ali Sami Yen Stadı’nda sergilendiğinde ve ardından sezon başladığında tezahüratlarıyla yanımızda olurlar” dedi.

Giannoccaro ve iki pilot, lansman sırasında Scuderia Playteam Genel Müdürü Graziano Semiani’yle bir araya geldiler.

Ardından, havuz kenarında balonlarla örtülü duran, 12 silindirli, 750 beygir gücündeki Superleague Formula otomobilimiz, futbol takımımızın balonları serbest bırakmasıyla birlikte basına tanıtıldı.

Tanıtıma yerel basın ve kulübün kurumsal destekçileri büyük ilgi gösterdi. Cumartesi günü ise, Galatasaray’ın Kayserispor’a karşı oynayacağı, ligde liderlik koltuğuna yeniden oturmak isteyen ev sahibi takım için büyük önem taşıyan maçta taraftarlar yarış arabasını görebilecek ve pilot adaylarıyla tanışabilecekler.

Galatasaray, 20 otomobilin katılacağı zorlu yarışta AC Milan, PSV Eindhoven, Olympiacos, FC Porto, Borussia Dortmund, FC Basel, RSC Anderlecht, Sevilla gibi Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle ve Brezilyalı rakipleri Flamengo ve Corinthians’la karşı karşıya gelecek.

Kulüpler, şampiyonanın altı ayağının her birinde, toplam 1 milyon euro tutarındaki ödül için yarışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder