4 Kasım 2007 Pazar

Sessiz ve derinden geliyoruz...


FC Wacker İnnsbruck - SV Austria Salzburg
27.11.1998
"Mit Geld kann man alles kaufen auch İdioten die im Kreise laufen"



Hepimiz biliyoruz ki Wacker İnnsbruck'un ezeli rakibi Salzburg'dur. Red Bull kurucusunun Salzburg'u satın almasından sonra (neredeyse tüm Salzburg kentini satın aldı, Futbol, Buz hokey, zart zurt) ezeli rekabet büyük darbe yemişti.

Salzburg takımının renklerinden armasına herşey değişmişti. Avusturyanın en köklü kulüplerinden olan bir takımı sadece Para uğruna satılmasına göz yumanlar vardı. Renklere ve Armaya aşık olan taraftarlar da Tribünü bırakıp başka meşgaleler buldu.

Aynı dönemde 3 kere üst üste Şampiyon olan o zamanki adıyla FC Tirol İnnsbruck, borç sebebiyle 3. Lige düşürülüyor, ve Ezeli rekabete bir darbe daha geliyordu. Takımın ilk kuruluş ismi FC Wacker İnnsbruck alınıp 3. ligden sonra tekrar devam edildi, 2 sezon üst üste şampiyon olup düştüğü anda tekrar 1. lige çıkma başarısını gösterdi fakat ezeli rakip artık rakiplikten bile çıkmıştı.
Eskiden her maç kavga mevzu çıkan Avusturya Batı derbisi artık öylesine bir maçtı. Ezeli rakip ve düşman olmasına rağmen 'mentalita ultras' mantığıyla FC Wacker İnnsbruckun taraftar grubu Verrückte Köpfe bile her maçta bu olayı protesto etmek için pankart açıyordu.

Zaman geçti, Red Bull Salzburg'a orda yaşayan yeni nesil taraftar grubuna katıldılar, ve yavaş yavaş bu derbiyi yine canlandırmaya başladılar. Tabi eskisi gibi değil artık, ve olması da çok zor, ama iyi sinyaller var.


Dünkü Maça dönecek olursak:
Matthias Hattenberger

Austria Wien den sonra sezonun 2. Galibiyetini Red Bull Salzburg'a karşı alıp Tivoli de 2. defa bir şampiyonluk adayını sahaya gömdük.
İlk yarım saat sıkıcı geçmesine rağmen Salzburg'un kazandığı Penaltı dan sonra maç canlandı. Penatlı'yı Rene Aufhauser direği hedef alınca Wacker umutlandı ve ondan sonra Salzburg'un üstüne yüklendi.
41. Dakika'da Hattenberger kafa golüyle Wacker'i 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı böyle bitti.
İkinci yarı da kornerden gelen topu yine Hattenberger tamamladı, ve Wacker'i 2-0 öne geçirdi (51').
Salzburg baskısını arttıracak diye beklerken Wacker daha çok baskı uyguladı ve 74. dakika da Florian Mayer'in volesiyle 3-0 öne geçti.
Salzburg'un tek golü 81. dakika da Sekegya dan geldi.

Böylelikle Wacker puanını 11 e yükseltti ve düşme potasında ki en yakın rakibinle puan farkını 5e indirdi.
Salzburg bu mağlubiyetten sonra İlk yarı şampiyonluğunu kaçırdı puan 28de kaldı ve 5. liğe geriledi. Lider Austria Wien 31. puan'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder