22 Kasım 2007 Perşembe

Doktor'da beklemek

Tüm dünya da aynıdır bu olay. Doktor'a git, her türlü kafadan en az yarım saat beklersin, girerken bekleme odasında olanlara şöyle bi bakarsın, ve hafızanda tutmaya çalışırsın suratları, ki senden sonra gelenleri sonradan umursama, sıranı bil, herşey adaletli işlesin diye.

Dergiler vardır, çoğu zaman Doktor veya asistanı evde 8 aydır kendi evinin tuvaletinde duran eski püskü dergiyi getirir millet okusun diye. Derginin bulmaca eki her zaman hatalı bir şekilde de olsa çözülmüştür, can sıkıntını giderebilcek bir tane haber yoktur, lakin orda duran dergilerin 90%ı kadınları ilgilendiren dergilerdir.

beklerken çoğu zaman giren hastanın çıkmak bilmediğini düşünürsün, ulan 25 dakkadır içerde, lokal anastezi mi yapıyo lan bu dersin ve beklersin (lokal anastezi ne lan, aklıma ilk gelen doktorca bir terimi yazayım dedim, sallaparti yazdık neyse...)

Bazen isyan bayraklarını çekmeye hazırlanırsın, ne ulan bu nezle olduğum için geldim, yaşlılıktan ölecez birazdan diye içinden geçirirsin, ben şahsen kendi kendime fıkra anlatıp sırıtırım, sonra kendime gülmem gelir kendimi zor tutarım, yanımda oturan elemanlar da genellikle bu durumun farkında olup ufo görmüş masum köylü bakışları sergilerler.

eğer yanınızda kitap, mp3 çalar, psp gibi can sıkıntısını giderici şeyler yoksa doktor'a gitmek katliam sebebi olabilir.

gittiğiniz de bekleme odasında 'sadece' 3 kişi var diye sevinirsiniz, ilk kişi 32 dakika, ikincisi 21 dakika içerde kaldıktan sonra 'ulan düşün bi de 10 kişi bekleyen hastalar oluyo, vah yazık bu memlekete, doktor yetişmiyo demek ki' diye düşünürken sıra sana gelir.
ve girmenle çıkman bir olur, ulan dersin, çay may ikram et, diğerlerine niye ekstra bakıyosun da benim işim 2 dakika da bitiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder